Følelsesmæssige / psykologiske færdigheder:

Disse omfatter evnen til at identificere følelser, dulme, udvise selvkontrol af indre følelsesmæssige tilstande, vente tålmodigt, løse problemer, forsinke tilfredsstillelse, tolerere ubehagelige følelser, bevare kontrollen med adfærd. Teenagere med veludviklede emotionelle / psykologiske færdigheder ved, hvordan man skal fjerne fokus fra en kamp, ​​og hvordan man kan afslutte en out-of-control situation (såsom en forsamling af venner med narkotika).

Venskab / interpersonelle forhold:

Gode sociale færdigheder og manerer når man langt med. Teenagere bør vide, hvordan man fortsætter en samtale med en person af enhver alder. De burde være gode “dommere” af karakter. Ligeledes må de lære at virkelig lytte, indrømme fejl og undskylde, snakke om en konflikt med en ven (eller værelseskammerat), sig at jeg elsker dig og kram.

Færdigheder til romantiske / intime forhold:

Teenage dating kan hjælpe børn lære at skelne mellem kærlighed og forelskelse. De kan lære at spørge nogen om at danse, at navigere i de romantiske følelser, og til sidst at slå op med en kæreste eller veninde. De kan også lære at klare afvisning, sige nej, og styre trangen til at rykke fysiske forhold for hurtigt.

Finansielle færdigheder:

Før din teen forlader hjemmet har de brug for praksis budgettering, styring af penge, balancering af konto, spare op til nødsituationer, opretholde bankkonti, og betale regninger.

Akademiske færdigheder:

At lære at være en produktiv studerende eller ansat begynder med at lære grundlæggende ansvar. Når teenagere ved, hvordan man kan være punktlig, hold på opgaven, og være opmærksom på detaljer. Er de bedre udstyret til skole og karriere. Frivilligt arbejde eller arbejde på deltid, mens de bor med forældre kan opbygge disse færdigheder yderligere.

Huslige pligter:

Grundlæggende madlavning, vedligeholdelse, vaske og folde vasketøj, rengøring af kollegieværelset eller lejligheden og håndtering af små husholdningsapparater, nødsituationer som et tilstoppet toilet er alle nødvendige færdigheder før teenageren flytter ud.

Helbredsmæssig pleje:

Alle voksne skal have sundhedsforsikring eller ulykkesforsikring. Være i stand til at give sin medicinske historie, udfylde en recept på et apotek, eller vide, hvordan man selv diagnosticere simple sygdomme, skal du bruge et termometer. Diskuter hvordan du vil (eller ikke vil) være til rådighed til at hjælpe dit spirende voksne barn efter hun bevæger sig ud.

Indstillingen til at ville hjælpe, vide hvornår det er okay at bede dig om hjælp, og hvornår hun har brug for at løse et problem selv. Hvis du ikke vil redde hende ud af et katastrofe-budget. Teenagere har brug for at vide, hvor længe de kan bo hjemme, og om ikke deres forældre vil hjælpe dem med deres første ferielejlighed, betale kollegie- og undervisningsudgifter, holde dem på familiens sygesikring osv. yde løbende følelsesmæssig støtte, selv efter din unge voksne bevæger ud af dit hjem.

Forældre kan forblive støttende og kan have behov for at vejlede unge voksne gennem førstegangserfaringer. Din støtte vil hjælpe dem med at tilpasse sig alle mulige uforudsete situationer du kan forestille dig. Hvis din datter er på vej på uni med din økonomiske hjælp, har du så diskuteret, hvad der vil ske, hvis hun kommer med dårlige karakterer, får hjemve, eller ønsker at skifte skole?

Hvis din søn flytter til en ny by for at starte et nyt job, har du talt om, hvordan du vil reagere, hvis han ringer og beder om penge fordi han ikke tjener nok til at dække udgifterne? En klar plan kan holde forældrene fra at skulle foretage en forhastet beslutning på et tidspunkt, hvor følelserne går højt.

Din barn kan lære mange af de nævnte færdigheder med et ophold på f.eks. en efterskole. Der lærer de at blive selvstændige, men under opsyn af voksne som kan støtte dem. Tag et kig på Levring Efterskole, de har om nogen succes med “uddannelse” af de unge.