Når det kommer til noget som er pustet op, som for eksempel gummibåde og luftmadrasser, så er det altid forbundet med en vis form for skepsis. Og med rette. De er som regel både bløde, ustabile og utætte. Det er noget man køber, hvis ikke man har bedre muligheder eller pengene til noget bedre. Men det er noget helt helt andet, når det kommer til SUPs – eller rettere iSUPs. Og dog, her kan man også få ringe kvalitet til “billige” penge.

oppustelig sup board  iSUP

Virker en oppustelig SUP overhovedet efter hensigten?

Det korte svar er JA… og nej.

Det skal forståes så simpelt, at de billige bare ikke er super gode. Der er ringe bygget og lavet af tvivlsom materiale. Skal du bare bruge det til vandleg og har du ingen forventninger, så kan du godt nøjes med 2.000 kr for en iSUP. Den holder så heller ikke ret lang tid.

Men til gengæld, hvis du giver en pris på omkring 5-6.000, så får du en super god og lækker iSUP. Materialet er super. Formen er super. Holdbarheden og ydeevnen er efter hensigten.

Vil du se nogen af de absolut bedste iSUP på markedet, så er det på Sitontop.dk

Selve “skroget” som jo både skal bære din vægt, skære gennem vandet, holde den ønskede fart og være nem at manøvrere, er lavet med en teknologi, som hedder drop stitch. Tusindvis af små nylon tråde, som sørger for, at den oppustede SUP holder formen og gør det så stift som muligt ved omkring 15 PSi i tryk.

oppustelig paddle board

Klargøring af en iSUP

En iSUP kommer med stort set alt det udstyr du skal bruge. Medmindre du køber en pakkeløsning, så mangler du kun to ting. En paddel og en coil leash. Ellers kommer en oppustelig SUP (de fleste steder), med både en taske, pumpe og reparations kit til nødstilfælde.

Det tager max 5 minutter, at klargøre et oppustelig paddle board. Træk den ud af tasken, rul den ud, pump den op til omkring 15 PSi (se vejledning), sæt finnerne på. Bum og du er klar. Det tager ca. 5 minutter og er fin opvarmning til din tur. Tager du dig virkelig god tid, så kommer du ikke engang op på 10 minutter før du er på vandet.

Sikkerheden på vandet

Husk altid at bruge en coil leash – en sikkerhedsline, så dit paddle board ikke glider fra dig. Det kan nemlig være helt umuligt, at indhente et bræt, som bare sejler derudaf. Brug også en redningsvest eller en svømmevest. Uanset hvor god en svømmer du er eller om du har en ven med, så kan uheldet være ude. Kommer du til skade er det langt fra sikkert, at din ven kan hjælpe dig. Måske er han også i problemer. Måske kan han bare ikke trække en voksen person alene – og uden vest. Virkelig mange undervurdere turen på vandet og overvurdere troen på egne evner.

coil leash